Menu

Åstrup/Hammelev Fodbold vil bredden

Åstrup/Hammelev Fodbold vil bredden for fodboldens skyld! 

Fodbold er stadig en populær sport i Danmark, 
men antallet af aktive i klubberne er generelt nedadgående. Holdsport har sværere kår end tidligere, og det mærker fodbolden - også lokalt. Der er færre børn, og tilbuddene samt mulighederne er langt mere omfangsrige. Hverdagen er fyldt med lange skoledage, elektroniske medier og travlhed - meget er ændret! Det med at møde til faste tider to til tre gange om ugen til fodbold er ikke længere den naturligste ting i verden for de lidt ældre spillere. Der skal ske noget nyt, mener ÅHF. 

ÅHF har den holdning, at fodbold skal spilles for sjov 
- og som et åndehul i en travl og kompleks hverdag. Leg med bolden sammen med andre, samhørighed om det at spille og drible med en fodbold. Fodbold er den bedste og sjoveste måde at dyrke motion på, samt få og fastholde en fornuftig kondition, hvilket mange undersøgelser har vist. Fodbold har den fantastiske evne, at sporten kan binde motion, glæde og social samhørighed sammen i en skøn kombination, når rammerne er de rigtige, og spilleren er i centrum - for det er spilleren, det hele drejer sig om. 

Bredden er grundstenen i fodbolden
Bredden skal man motivere, arbejde for og respektere. Det kræver mere end tidligere, men er også en vigtig og meget givende opgave. Bredden overgår eliten - for uden bredden var eliten der ikke. Vort landshold er toppen af de bedste spillere, og der er mange lag og niveauer af det, vi kalder elitefodbold. Ofte er forskellen ikke særlig stor lokalt set, hvilket ÅHF ofte har erfaret. 

ÅHF har en lang baggrund for at arbejde med bredden og skabe rammer for den, der ”bare” gerne vil spille fodbold med andre. ÅHF har også mærket udfordringen i at få tingene til at hænge sammen, netop for dem, der af forskellige årsager ikke er del af de såkaldte udvalgte. 

Fodbold som åndehullet i hverdagen skal bevares, og det skal dyrkes. ÅHF er fortsat klar til at motivere folk på bedste vis til at spille fodbold, finde det vigtige og skønne i at skabe sociale relationer på et hold, genopfinde glæden ved dét og søge at guide spilerne hele vejen derhen.

Fodboldkampe er også en del af det at spille fodbold. Indstillingen ved første skridt over kridtstregen er selvfølgelig, at kampen skal vindes. Vigtigere er dog, at kampen spilles med glæde og lyst for en selv og for de andre på holdet. Finde ind til grundstenen, at det skal være sjovt og givende for den enkelte at spille, og forbinde spillerne i en forståelse af at spille for et hold - for så følger meget andet med i købet.

Der skal selvfølgelig også være nye spillersæt og bolde samt flotte baner til bredden. Derfor sikrer ÅHF mulighederne for at spille på flotte baner og på en ny multibane på Åstrup Stadion. BREDDE, UDVIKLING, FÆLLESSKAB, INVOLVERING og TRYGHED er fokus områderne i ÅHF.

Åstrup Hammelev Fodbold 2018